Jan2017

1

Pályázati kiírás

A Gombolyag Alapítvány pályázatot hirdet „Kedvezményes osztálykirándulás/erdei iskola/nyári tábor” szervezésére. A pályázat célja: Szeretnénk lehetőséget biztosítani olyan oktatási intézmények, szervezetek, egyesületek, alapítványok számára is, akiknek nincs lehetősége osztálykirándulás, erdei iskola, nyári tábor szervezésére. Bővebben…

Jan2017

1

17 tavasz 17 pillanata

Újabb sikeres esztendő előtt állunk, igen ezt előre le kell szögezni, hogy ne is legyen más választása a sorsnak, tehát előre el van döntve, hogy minden szép lesz és jó! Persze ez csak akkor működik, ha ésszerűen fogalmazzuk meg magunknak, hogy mit jelent a siker?

Bővebben…

Sep2016

4

Gombolyagi Búcsú 2016

A második alkalommal a táborunkban megrendezett „újjáélesztett hagyományt” Greksa Tamásné öntötte szavakba és osztotta meg mindenkivel a képgalériát, ezúton is köszönjük neki!

„2016.09.04. vasárnap, Gombolyag. Volt csodás idő, sok kedves ember, családias hangulat, gyönyörű ruhákban táncosok, színvonalas előadás (Sztakó Éva és a Kalocsai Hagyományőrzők, zenekar: Sztankó Mariann és együttese. Fergeteges előadás, a remek hangulat megalapozása a továbbiakhoz), jókedv, tánc, mulatás, mise, finom kaja, bazárosok, fagyi. Remélem ennyi egyenlőre elég ahhoz, hogy aki nem jött el, sajnálja, s jövő szeptember első vasárnapjára semmi mást nem tervez! Aki itt volt, biztosan nem bánta meg, s újra itt lesz 1 év múlva! Hálás köszönet mindezért Kacska Józsinak és Szabó Jenőnek, példa értékű a cselekedetük! A szakácsokat is visszavárjuk! Külön köszönet a szépen karbantartott helyért, a játszótérért Gábeli Marikának és Gábeli Tamásnak, és segítőiknek! Sok munkájuk volt a színvonalas helyszín kialakításában! Köszönet mindenért!"

Bővebben…

Dec2015

31

BEZÁR A BAZÁR AVAGY INDUL A MANDULA

Hirtelen megindulásból szépen kifejezem magam: Idén volt nálunk minden, mint a Búcsúban :) Igen konkrétan Búcsú, nem is akármilyen, hosszú-hosszú idő után első alkalommal, de ugyanígy először tartott nálunk lakodalmat az éljen az ifjú pár is, akik már régóta visszajáró vendégek mifelénk. Aztán a Nagyszülő-Unoka tábor is debütált, melynek sikeréről legyen elég annyi, hogy már szervezik a következőt! A májusi BL-döntő csapat már hagyománynak számít, 2016-ban pedig Foci EB, tehát lehet gondolkodni a góltotón. Ismét visszatérnek hozzánk a kedves hajósi iskolások, 10. alkalommal szervezünk GomBuSho összművészeti alkotótábort és nagyon úgy fest, hogy elmaradhatatlan a BioGroup nyári tábora is. És persze lassan de komótosan szivárognak a zarándokok is, ezért most irány a barlang és a télen át megálmodjuk, hogy mennyi dolgunk van még, mert ne feledjük idén is úgy kezdtük, hogy ezúttal nem előadtunk, hanem befűztünk két síndarabot a dühöngő mennyezetébe. A tavasz végére, nyár elejére azonban mi készen állunk a csapatok fogadására, ha szeretnétek egy nagy élményt magatoknak, ne tétovázzatok sokáig, mert hamarosan érkezik a MEGTELT felirat, üdvözülettel: GomBolygók!

Bővebben…

Sep2015

24

AMIKOR A KIS FALUMBA…

2015. szeptember 6-án, egy csodálatos napsütéses vasárnap reggelén a szokásosnál nagyobb volt a nyüzsgés Gombolyagon! Kacska József, a falu szülötte ugyanis fejébe vette, hogy több évtizedes kihagyást követően megszervezi a Gombolyagi Búcsút! Segítségül hívta a mai napig a településen élő barátját, Szabó Jenőt, aki nagy örömmel vette a megkeresést és megkezdődött a szervezkedés! Eleinte szájról szájra adták az emberek egymásnak az információt, majd a modern kor vívmányait is kihasználva elkezdett terjedni a hír. Amikor engem megkerestek a nyáron, hogy igazából a tábor lenne ideális helyszín a rendezvénynek, már akkor sejthető volt, hogy itt nem arról van szó, hogy egy kisebb baráti táraság hétvégi programját készítik elő, aztán elérkezett a nagy nap és beigazolódtak az előrejelzések!

Bővebben…

Jul2015

20

IDŐTLEN BESZÉLGETÉS A MEDITÁCIÓ MESTERÉVEL

Dr. Suresh Kv nemzetközi hírű spirituális mester Gombolyagon 2015. július 26-án 15 órakor

Itt az ideje, hogy felelősséget vállaljunk és összefogjunk, hogy visszatérjünk az életünk igazi értékeihez... Hogyan élhetünk stressz mentes, örömteli, boldog életet? Mivel alakíthatjuk át mindennapjaink minőségét? Mi az emberi élet célja a földön? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések megválaszolására számíthatunk Dr. Suresh Kv nemzetközi hírű spirituális mestertől.

A program legfontosabb célja, hogy a részvevők kizökkenjenek a napi rutinjukból és megtanulják a stressz kezelésének lehetséges módjait. A résztvevők egy másik látásmódot, életfilozófiát ismerhetnek meg, melynek segítségével jobban hisznek majd önmagukban és magabiztosabbak lesznek a mindennapokban. Erre és a támogatásra nagy szükség van a mai értékválságban szenvedő, rohanó világban. Ízelítőt kaphatsz meditációs technikákról, valamint az elme kezeléséről a légzés segítségével.

A program INGYENES, azonban adományodat hálásan megköszönjük, mellyel a Mester küldetését támogatod! Hozd magaddal a jógamatracod, innivalót, valamint pár falat húsmentes ételt amit közösen fogyasztunk el a program befejeztével.

Kérjük az alábbi e-mailcímre jelezd részvételi szándékod és esetleges szállásigényed: info@gombolyag.com vagy biogroup@t-online.hu
További információk: +36-70-313-72-14
Helyszín: http://www.gombolyag.com/megkozelites/

Bővebben…

Apr2015

16

TÁBOROK TÁBORA


Ha felejthetetlen nyári tábori élményekre vágysz, amikről felnőtt korodban is szívesen beszélhetsz, akkor jó helyen jársz! Balló Andrea vagyok. Gyerekkoromban megálmodtam egy helyet, ami a játék, a békesség, és a nyugalom szigete, ahol önfeledten tudok játszani. Több éve foglalkozom Táborok szervezésével, és nyugodt szívvel mondhatom ezt Gombolyagon találtam meg, ami  hangulatával, külső-belső környezetével egyedülálló... 

Bővebben…

Apr2015

6

GOMBOLYAG TÁBOR TERVEZET 2015

 

Tavaly első alkalommal szinte telt házzal üzemeltünk, hiszen a nyári szünet 10 hetében 9 tábort szerveztünk, köszönhetően természetesen a „Film-Színház-Muzsikálás” oktatási projektnek, melynek során Kulcs, Hajós, Szakmár, Kalocsa iskolásai jutottak el hozzánk. Nagy örömünkre Hajós idén is jelezte, hogy visszajönne táborunkba, mely a legjobb visszaigazolás arra, amin hosszú évek óta dolgozunk. Vannak még szabad hetek, várjuk a vállalkozó kedvű pedagógusok jelentkezését, akik a szünidőben valami különleges helyre vinnék növendékeiket…

 • MÁJUS 22-25: PÜNKÖSDI KIRÁLYSÁG
 • JÚNIUS 5-6-7: BL-DÖNTŐ (BERLIN) HÉTVÉGE
 • JÚNIUS 16-20: SZABAD
 • JÚNIUS 22-26: SZABAD  
 • JÚNIUS 27-JÚLIUS 4: IX. GOMBUSHO ALL-ART WORKSHOP
 • JÚLIUS 5-11: GRASSALKOVICH 1.
 • JÚLIUS 12-18: GRASSALKOVICH 2.
 • JÚLIUS 19-25: SZÍV-LÉLEK 1.
 • JÚLIUS 26-AUGUSZTUS 1: SZÍV-LÉLEK 2.
 • AUGUSZTUS 3-7: HAJÓSI ÁLTALÁNOS ISKOLA
 • AUGUSZTUS 9-15: MÉHECSKÉK SE
 • AUGUSZTUS 17-23: SZABAD (20-23 MUNKASZÜNET)
 • AUGUSZTUS 24-30: SZABAD 
 • SZEPTEMBER 6: GOMBOLYAGI BÚCSÚ
 • SZEPTEMBER 25-27: GOMBOLYGÓ TELJESÍTMÉNYTÚRA
Bővebben…

Apr2015

2

III. ÖSSZ-PILIS MEDENCEI KAKASSZÉPSÉGVERSENY ÉS MAJÁLIS

Műsorterv 2015. május 1. Pilisszentiván, Villa Negra:

8.00 árusok érkezése, főzőverseny indulóinak érkezése
9.00 főzőverseny kezdete
10.00 Megnyitó – Pénzes Gábor polgármester
10.10 Joker Dance kakasos táncműsor
10.30 Burai János gitározik és énekel
10.00 Kakasmustra ketrecekben
11.00 Szépségverseny kezdete
12.00 Trió S zenél
15.00 Eredményhirdetés – szépségverseny, kakassúly becslési verseny, főzőverseny
15.30 Rezsnák Miklós dalénekes fellépése
16.30 Future Dance Tánccsoport fellépése

Folyamatosan:          

 • Kézműves vásár
 • Kakassúly becslés     
 • Lovaskocsizás            
 • Pipibölcsi bemutató               
 • Galambkiállítás        
 • Mobil állatkert

Gyerekeknek:

 • kakas kifestő+fényképezkedő
 • Kenyérlángos evő verseny
 • Arcfestés, Tűzzománcozás
 • Kreatív asztal gyerekeknek
 • Kőfaragás gyerekeknek
 • Pónilovaglás, Légvár

Bővebben…

Jan2013

1

ZARÁNDOKSZÁLLÁS, GOMBOLYAG

Férőhely: 10 fő. Előzetes bejelentkezésre! Mosógép, centrifuga, tea, kávé, melegítőkonyha! Vacsora és reggeli rendelési lehetőség! Bélyegző a zarándokszállást követően 300 méterre jobbra a harangláb előtt Bakos Józsi bácsinál!

Tel: +36/70-313-58-77, e-mail: info@gombolyag.com

Bővebben…

Dec2012

31

EMBER TERVEZ…

Megkezdődtek a 2013-as foglalások, az augusztus 20-i hosszú hétvégére már bejelentkezett egy csoport, egy pályázat döntésének függvényében 4 további hét foglalt és az állandó táborainknak is megszülettek a dátumai! Aki szeretne visszajönni… vagy most jönne először, az tervezzen előre!

Tervezett programok 2013-ra:

 • Május 17 – 20: Pünkösdi családi víkend
 • Május 24 – 26. Gyereknapközi
 • Június 7 – 9: Vakációváró hétvége
 • Július: Tomori Pál Főiskola „tudomány és fenntarthatóság” zárókonferencia
 • Július 6 – 13: 7. GomBuSho összművészeti alkotótábor
 • Július 18 – 21: Sorsfordító meditációs tábor
 • Augusztus 3 – 10: Szív-lélek tábor
 • Augusztus 16 – 20: Rodlebeniek találkozója
Bővebben…

Aug2012

1

E.ON FOCZI VINCZE OTTÓVAL

A néhány évvel ezelőtti sikeres együttműködésünket követően 2012-ben végre elérkezett a pillanat, hogy a kalocsai Méhecskék Sport Egyesület utánpótlásai több korosztállyal is alapozási felkészülést rendezhettek nálunk. Az E.ON Családi Foci keretein belül megpályázott és elnyert támogatás tette lehetővé, hogy a 3 korosztály 3 teljes hetet töltsön el a táborban, ahol a már jól bevált terepen kívül gombfocival is szórakoztathatták magukat a fiatalok, persze ha maradt még erejük estére… A program nagykövete, Vincze Ottó is ellátogatott hozzánk és amint azt a mellékelt kis rövidfilmekből és képgalériából láthatjátok, remekül érezte magát a srácokkal! Bővebben…

May2012

29

GOMBOLYAG TABOROK 2012

Tisztelt Intézményvezető!
Kérem szíveskedjen közzétenni az alábbi és csatolt gyermek-, ifjúsági és felnőtt táboraink információit, melyet Bács-Kiskun Megyei jelentkezők számára kedvezményesen biztosítunk a Szelídi-tó és Kalocsa között elhelyezkedő táborunkban! Bővebben…

Mar2012

29

TAliándörögdi TAlálka, 2012. április 28.

A Gombolyag Alapítvány szervezésében, a Pilisszentiváni Kulturális Közalapítvány támogatásával megvalósuló programra várunk mindenkit 4 napos hosszú hétvége első napján Taliándörögdre! A Találkozó célja a „Dörögdi-medence” és falvainak régi és elfeledett német kultúrájának újraélesztése vendég települések segítségével, a Magyarországi sváb és német kultúra bemutatása, felelevenítése, ápolása, közérthető és szórakoztató formában.
Helyszín: Taliándörögd, Ősök háza, Klastrom, Kultúrház, Katolikus templom
Vendéglátók: Római Katolikus Plébánia, Taliándörögd
Vendég: Pilisszentiván / Sankt Iwan bei Ofen
Házigazda: Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező
Gasztronómia: Bede Róbert (a Tv-paprika mesterszakácsa) hagyományos sváb ételeket főz!
Konferanszié: Merza Gábor (rádió- és videoműsor készítés a Polifilmmel)
Népzene, néptánc bemutatók, előadások, népi gyógyászat, borkóstoló, szentmise valamint vetélkedő, játszóház, kirakodóvásár, kézművestalálkozó, állatsimogató… Gyere el az egész családdal és indítsuk el együtt az idei nyarat! A sváb népviseletben érkezők ingyen korsó sört kapnak! A Találkozó látogatása ingyenes! Szóróanyag és részletes program "Bővebben" után! Bővebben…

Apr2011

8

Megérkeztek az első zarándokok Gombolyagra

2011. április 8-án, pénteken kora délután a Szelídi-tó irányából érkeztek meg a Magyar Zarándokutat először teljesítő zarándokok Gombolyagra. A pénteki napsütéses, ámde igen szeles időben a kezdőcsapat 30 kilométeres gyaloglás után ért be a dél-alföldi oázisba, ahol a Gombolyag Alapítvány táborhelyén várták már őket. Bővebben…
Támogatás    
Digi-Wifi
Adjon egy részt a civileknek! Adója egy százaléka nagy segítség lehet! Adószám: 18366831-1-03
BioGroup
Word by Word