DALSZERZŐ TÁBOR
Az idei felhívást már úgy kezdjük, hogy nézzétek meg a 2022-es táborról készült werkfilmet, aztán ne habozzatok hanem inkább jelentkezzetek az ideire. A Csillag Kórus Egyesület tíz éve foglalkozik zenei tehetséggondozással, és ennek részeként zenei, illetve összművészeti táborok, workshopok szervezésével is, melyek nem kizárólag, de elsődlegesen fiataloknak szólnak. A workshopok, zenei műhelyek alkalmával, illetve a komplex színházpedagógiai programoknál is mindig fókuszban van nemcsak az előadói, hanem az alkotói attitűd is.
 
Rendszeresen szervezünk kifejezetten dalszerző alkalmakat a tagjaink, illetve a nyitott alkalmak esetén bárki érdeklődő számára is különböző hazai dalszerző-előadók meghívásával. Jelen dalszerző hosszú hétvégénk elsődleges célja, hogy az akár egészen különböző műfajokból érkező résztvevők olyasféle „vegyes” ízelítőt kapjanak a dalszerzés terén, amiben mindenki megtalálhatja a számára leginkább komfortosnak tűnő metódust.
 
Mivel nincs egyetlen „varázs” recept a dalszerzésre, hisz mindenki másképp alkot és más utakon járva ér célba, így mi sem egyetlen iránnyal készülünk. De mindig lehetnek olyan új ötletek, módszerek, amikből merítkezni lehet, ezért a fő cél, hogy a résztvevők a három nap során három egészen különböző alkotói metódusba kóstoljanak bele, és végül azok közül egyet kiválasztva, a hét végére két dalkezdeménnyel és egy harmadik, kidolgozottabb „demóval” távozzanak.
 
A helyszín technikai adottságai lehetőséget adnak a vázlatok demo-szintű rögzítésére, majd a tábort követően mindenki otthon fejezheti be, dolgozhatja ki a választott dalát. A program zárásaként három héttel a tábor után az online térben találkozva meghallgatjuk az addig elkészült felvételeket, és az oktatókkal és a kurzuson résztvevőkkel közösen segítjük tanácsokkal a befejezésben a résztvevőket. Oktatóink a könnyűzene egészen különböző területein munkálkodnak az akusztikus folk, indie iránytól a dark pop-on át az elektronikus zeneszerzésig és filmzenéig:
 
Pejtsik Panna, énekes-dalszerző, aki egyformán otthonosan mozog a klasszikus és a legfrissebb popzenék világában is. Az általa vezetett VoiceStation kórussal számos nemzetközi projektben, köztük filmzenékben és számítógépes játékok zenei felvételeiben is közreműködnek. Panna ötlettára szinte végtelen, legyen szó alkotásról vagy előadásról, így garantáltan nem fogunk unatkozni a tőle kapott feladatok rengetegében!
Reméljük ismét velünk lesz a tavalyi alkalomról megismert, imPro School-os Vincze Judit (Zsüd) és Csányi Rita (The Anahit) is, és Orosz Misi (beohnir) is tart majd egy online foglalkozást a résztvevőknek.
Apáti Ádám és Pintér Zsolt a Louisiana Double tagjaiként elsősorban bluegrass-alapú, az amerikai népzenék által ihletett dalokat írnak magyar és angol nyelven, de az 1-ső Pesti Rackák zenekarból is ismerősek lehetnek.
 
csütörtök 17:00 érkezés, elhelyezkedés, vacsora, ismerkedési est
péntek 10:00-13:00 Az 1. szekció
péntek 15:00-18:00 A 2. szekció
szombat 10:00-13:00 A 3. szekció
szombat 15:00-18:00 Demo-felvételek készítése, kiértékelés
szombat 20:00 zárókoncert
vasárnap 09:00 reggeli után hazaindulás
 
Workshop időtartama: 2023. május 18-21.
Jelentkezési határidő: 2023. április 30.
Részvételi díj: 29.910,- Forint
Ki korán kel: 25.770,- Forint (április 11. – a költészet napja)
Figyelem: a szervezők legfeljebb 15 résztvevő jelentkezését fogadják el!
 
Táborvezetők és bővebb információ:
Balogh Eszter, a Csillag Kórus Egyesület vezetője
info@csillagkorus.hu /// +36 20 975 3437
és Gábeli Tamás, a BuSho fesztivál igazgatója
info@gombolyag.com /// +36 70 313 5877