17 tavasz 17 pillanata

Újabb sikeres esztendő előtt állunk, igen ezt előre le kell szögezni, hogy ne is legyen más választása a sorsnak, tehát előre el van döntve, hogy minden szép lesz és jó! Persze ez csak akkor működik, ha ésszerűen fogalmazzuk meg magunknak, hogy mit jelent a siker?

Számunkra mindenképpen sikert jelent, hogy az egy évtizeddel ezelőtti faluvégéhez képest sikerült megfordítanunk a „vár állott most kőhalom” rigmust és még el sem kezdődött az év, de a nyári szünet 2/3 része már le van foglalva a táborban! Ez csak annyit jelent, hogy visszatérő vendégeink vannak, azaz nem szeretnének máshová menni, mert itt jól érzik magukat! Ugyanakkor folyamatos változáson és fejlődésen is keresztül megyünk, mert ez egy valódi örök körforgás, mint ahogy a Gombolyagon oly közelről megfigyelhető természet is mindig megújítja saját magát! Mi pedig mindig újabb és újabb kihívásokkal találjuk szembe magunkat, most éppen focipályát építünk valamint stéget a telek végén a csatorna fölé! Persze ez egy másik szintén nemrégiben kezdett rendezvény, még pedig a Gombolyagi Búcsú hozadéka, hogy a helyi gazdák segítségével tudjunk ismét valami maradandót létrehozni! Folyamatosan dolgozunk a többi terven is, például a kisházat teljesen téliesíteni, hogy legalább oda be tudjunk vackolni télen és nem mellékesen végre megkezdhessük a felelevenítését a falusi disznóvágásoknak a hagyományőrzés jegyében, mi szemszájnak ingere, csapatépítés trénere! Szeretnénk egy üvegházat építeni, aztán különböző kerti bútorokat gyártani raklapból, végre felállítani a lengőteke pályát és még ezer ilyen apróság, amivel ismét fejleszthetjük a tábort, hogy mindenki kedvére érezhesse úgy magát, ahogyan azt elképzelte magának.
És még egy: a napokban hallottam a rádióban a digitális detoxikáló kifejezést, mely a térerő mentes és internet kapcsolat nélküli térben eltöltött időt nevezi igazi kikapcsolódásnak, és ezen tényleg elgondolkodtam(i)…

Gyertek! Érezzétek! Jól!