Tisztelt Intézményvezető!

Kérem szíveskedjen közzétenni az alábbi és csatolt gyermek-, ifjúsági és felnőtt táboraink információit, melyet Bács-Kiskun Megyei jelentkezők számára kedvezményesen biztosítunk a Szelídi-tó és Kalocsa között elhelyezkedő táborunkban!

Amennyiben nem szeretne tőlünk több információt kapni, levelünk alján nyomja meg a leiratkozást!

GOMBOLYAG TÁBOROK 2012

ANIMÁCIÓS TÁBOR

2012. JÚLIUS 9–13.

Hogyan készül az animáció? Csoportos és egyéni foglalkozás keretében megismerkedünk az alapvető animációs technikákkal. A gyerekek már az első rajzóra eltelte után látják az eredményt: egy labdapattogást, egy állat rohanását vagy egy virág csodálatos, fegyorsított megnövekedését. Az első mozgássorokat, az ősmozi technikájával is megismerkedve, úgynevezett zootrópba és életkerékbe készítjük. A gyerekeknek részük lehet abban a varázslatban, hogy rajzaik életre kelnek. Elkészíthetik első rajzfilmjüket, és ezt a tábor végén hazavihetik.

Szakmai vezető: Patrovits Tamás animációsfilm rendező, illusztrátor, karikatúrista, a Manifeszt Egyesület és az ASIFA-Hungary elnöke: http://www.patrovits.com/about

LogikuSAKK TÁBOR 2012.

JÚLIUS 29.–AUGUSZTUS 3.

Sakktábort szervezünk általános iskolás gyermekek számára, ahol kezdő és haladó szinten mindenkit szeretettel várunk. Nálunk 5-6 órányi - a nap során arányosan elosztott, sok mozgással, játékkal tagolt - intenzív sakkfoglalkozáson vesznek részt a gyerekek. A több évtizedes tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek (még a hobbi-sakkozók is) nem csak hogy elbírnak ennyi munkát, hanem - így elosztva a terhelést - kifejezetten igénylik is azt. Ezt bizonyítja, hogy az esti, fakultatív sakkprogramokra a résztvevők túlnyomó többsége szokott jelentkezni… Az oktatás több csoportban előzetes szint felmérés alapján történik.

Szakmai vezető: Csupor Péter, a Logikusakk Egyesület sakkmestere.

LOVAS TÁBOR

2012. AUGUSZTUS 20–24.

Szeretettel várjuk a lovak, lovaglás iránt érdeklődőket legyen szó kezdő, vagy haladó lovasról, nálunk mindenki megtalálja, amit keres. És ha esetleg csak lovat szeretne simogatni, vagy egyszerűen ló közelben szeretné eltölteni a szabad idejét, mi megteremtjük erre is a feltételeket. Minden nap annyi ló és lovász oktató várja a csoportot, amennyire igény van, kezdők eleinte csak vezetéssel majd futószáron, haladók karámban önállóan lovagolhatnak. Etetés, legeltetés, pusztakocsikázás, lófürdetés, istállótakarítás stb.

Esténként valamennyi táborban mozizással és tábortűzzel zárjuk a napokat, de a dél-alföldön járva természetesen nem maradhat ki a programból a bakodpusztai lovascentrum, kalocsai látogatás vagy a csobbanás a szelídi-tóban (http://www.gombolyag.com/latnivalok/)! A Gombolyagon eddig megrendezésre került táborok visszajelzéseiben szinte kivétel nélkül megemlítésre került az a csend és nyugalom, mely jellemzi a helyszínt és a fizikai megnyugvás mellett ezért oly kedvelt a lelki nyugalmat keresők és a tanulók számára is.

Szállás: http://gombolyag.com/szallasok_arak.html
Étkezés: http://gombolyag.com/tabor/etlap.html
Sport: foci, lábtenisz, tollaslabda, pingpong, kerékpár, lovas kocsikázás, horgászás…
Játék: fajátszótér, társas, darts, lengőteke, sakk, kártya...
Utazás: http://gombolyag.com/megkozelites/egyénileg vagy különbuszok rendelésére van lehetőség!
Akciós részvételi díj: 20 gyermek részvétele esetén, mely tartalmazza, az étkezés, a szállás, a szakmai irányítás és valamennyi eszköz, szolgáltatás használatát valamint a fakultatív programok díját különbusszal, belépőkkel stb. 6 nap/5 éj teljes ellátással (reggeli-ebéd-vacsora): 24.900,- Ft/fő!
Érkezés/indulás: vasárnap délután / péntek délután
Bővebb információ: Gábeli Tamás 06/70-313-58-77 info@gombolyag.com

A táborról, a környék nevezetességeiről és minden másról bővebb info: www.gombolyag.com

BIOGROUP NYÁRI TÁBOROK ÚJRA GOMBOLYAGON

Gombolyag (é.sz.: 19 fok, k.h.: 46,5 fok), ez a metropolisznak korántsem nevezhető kis falucska Bács-Kiskun megyében, Kalocsa és a Szelídi-tó ölelésében, Szakmár településéhez tartozó tanyavilág. A korábbi esztendőkben megrendezésre került táborok visszajelzéseiben szinte kivétel nélkül megemlítésre került az a csend és nyugalom, mely jellemzi a helyszínt és a fizikai megnyugvás mellett ezért oly kedvelt a lelki nyugalmat keresők és a tanulók számára is. 2012-ben többek között a következő táborokba várják az érdeklődőket.

5. ÉLETMÓD- ÉS BIOTÁBOR

2012. JÚNIUS 16–23.

A BioGroup Magyarországgal együttműködésben megszülető életmód- és biotábor kitűnő lehetőség arra, hogy a résztvevők interaktívan elsajátíthassák az egészséges életmód alapelveit. Betekintést kapnak abba, hogy milyen széles eszköztár áll rendelkezésünkre, hogy hétköznapjainkat testi-szellemi jólétben, egészségben tölthessük el. A tábornak otthont adó nyugodt környezet már önmagában garancia a teljes rekreációra, a pihenés mellett informatív, lényegre törő előadásokat hallgathatunk egészség, egészségmegőrzés témakörben. A jó hangulatról a központi témához szervesen kapcsolódó játékok, vetélkedők is nagyban hozzájárulnak.

Táborvezető: Gábeliné Marika, a BioGroup alapító ügyvezetője, akitől ha valaki megkérdezné, hogy mire föl osztogat életmódtanácsokat, akkor hamar kiderülne, hogy a javaslatok egy tapasztalt és tanult parapszichológustól, gyógymasszőrtől, numerológustól és arcdiagnosztától érkeznek.

VEGA VÍKEND

2012. JÚNIUS 29 – JÚLIUS 1.

„Testünk egyenes következménye annak amit megeszünk és annak amit nem” (Gloria Swanson) Vegetáriánus hétvége, diplomás dietetikus, természetgyógyász vezetésével. Előadások a vegán étrend előnyeiről, az egészséges táplálkozás kialakításáról. A vegetáriánus ételeket együtt készítik a táborozók, elsajátítják az ételkészítésé minden fortélyát és összes mozzanatát. Az egészség fenntartásához nélkülözhetetlen testgyakorlatokkal is megismerkedhetnek a táborozók a hétvégén! Este mozizás, tábortűz vagy az alacsony fényszennyezettség miatt kivételes égbolt vizsgálata a programon!

Táborvezető: Lettner Annamária diplomás dietetikus 38 éves kórházi gyakorlattal, 21 éve a természetgyógyászat szolgálatában kamatoztatja táplálkozástudományi és életmód tanácsadói ismereteit. 32 éves vegetáriánus életmódjával igazi példaképe a tudatos és természetes táplálkozás eredményességének.

2. SZÍV-LÉLEK TÁBOR

2012. AUGUSZTUS 11–18.

Ha lecsendesedésre vágysz,
ha ki akarsz szakadni a mindennapi rohanásból,
ha van kedved önismereti játékokhoz,
ha szeretnél feltöltődni, a lelkedre figyelni,

akkor várunk Téged a Szív-Lélek Táborban, ahol egységben szívvel-lélekkel együtt vagyunk. A táborban lehetőség nyílik oldásokra, meditációkra, lélekerősítő játékokra, lélekemelő módszerek elsajátítására, melyek a mindennapok és a bensőnk viharát képesek eloszlatni egyéni és csoportos foglalkozások keretében. A tábor nem az agyszaggató oldások színtere, célja nem a lelki sebek felszakítása, hanem egy könnyed, szeretettel teli, befelé fordulást, lecsendesedést elősegítő, benső örömöt és mosolyt hivatott teremteni pihenéssel és sok-sok nevetéssel.

Táborvezető: Bakos Ildikó (Numerológus, tarot oktató): „A köztudatban rám ragadt a sorselemző elnevezés, de talán a legmegfoghatóbban így mondanám, a LÉLEKKEL/ LELKEDDEL foglalkozom. Számos tanfolyamot is végeztem, melyekből adódóan is az ÉN ismeret, a blokkok feltárása, majd annak oldása vált mindennapi munkámmá, amiket sajátos köntösbe öltöztetve alkalmazok.”

Bővebb információk, részletes tematikák a BioGroup központban a 06/1-422-10-82-es számon, vagy a http://www.gombolyag.com/tabor weboldalon.