Tartalom: 

  • 17 TAVASZ 17 PILLANATA
  • KISKŐRÖS PETŐFI FESZTIVÁL, 2017. április 30. (vasárnap)
  • MEGÚJULT KISTÉRSÉGI CIVIL SZÖVETSÉG
  • HIRDETMÉNY
  • ÉVES MENETREND 2017

Gombolyag Hírlevél
Támogassa alapítványunkat adója 1%-ával
Kövessen a Facebook-on is
 
 

17 TAVASZ 17 PILLANATA

Újabb sikeres esztendő előtt állunk, igen ezt előre le kell szögezni, hogy ne is legyen más választása a sorsnak, tehát előre el van döntve, hogy minden szép lesz és jó! Persze ez csak akkor működik, ha ésszerűen fogalmazzuk meg magunknak, hogy mit jelent a siker? Számunkra mindenképpen sikert jelent, hogy az egy évtizeddel ezelőtti faluvégéhez képest sikerült megfordítanunk a „vár állott most kőhalom” rigmust és még el sem kezdődött az év, de a nyári szünet 2/3 része már le van foglalva a táborban! Ez csak annyit jelent, hogy visszatérő vendégeink vannak, azaz nem szeretnének máshová menni, mert itt jól érzik magukat! Ugyanakkor folyamatos változáson és fejlődésen is keresztül megyünk, mert ez egy valódi örök körforgás, mint ahogy a Gombolyagon oly közelről megfigyelhető természet is mindig megújítja saját magát! Mi pedig mindig újabb és újabb kihívásokkal találjuk szembe magunkat, most éppen focipályát építünk valamint stéget a telek végén a csatorna fölé! Persze ez egy másik szintén nemrégiben kezdett rendezvény, még pedig a Gombolyagi Búcsú hozadéka, hogy a helyi gazdák segítségével tudjunk ismét valami maradandót létrehozni! Folyamatosan dolgozunk a többi terven is, például a kisházat teljesen téliesíteni, hogy legalább oda be tudjunk vackolni télen és nem mellékesen végre megkezdhessük a felelevenítését a falusi disznóvágásoknak a hagyományőrzés jegyében, mi szemszájnak ingere, csapatépítés trénere! Szeretnénk egy üvegházat építeni, aztán különböző kerti bútorokat gyártani raklapból, végre felállítani a lengőteke pályát és még ezer ilyen apróság, amivel ismét fejleszthetjük a tábort, hogy mindenki kedvére érezhesse úgy magát, ahogyan azt elképzelte magának. És még egy: a napokban hallottam a rádióban a digitális detoxikáló kifejezést, mely a térerő mentes és internet kapcsolat nélküli térben eltöltött időt nevezi igazi kikapcsolódásnak, és ezen tényleg elgondolkodtam(i)… Gyertek! Érezzétek! Jól!

Bővebben


 

KISKŐRÖS PETŐFI FESZTIVÁL, 2017. április 30. (vasárnap)

A BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál folyamatos vetítése az elmúlt esztendők legjobb animációs és fikciós alkotásaiból első alkalommal a Petőfi fesztiválon. Amint a nevében is benne van, ezek valóban rövidfilmek, tehát térj be a mozi sátorba, nézz meg néhányat, aztán indulhatsz tovább a forgatagba. A kora délutáni Rackajam koncert előtt kedvcsinálóként műsorra tűzzük az együttes erdélyi turnéján készült filmet, előtte beszélgetünk a film rendezőjével Bordos Anikóval. A Rackajam együttes műsorában aztán összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali, Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Jimmy Hendrix zenéjével.

További programok:

  • családi és gyermekprogramok
  • 1848-1849-es katonai hagyományőrzők bemutatói és egy felszerelt katonai tábor (magyarok és osztrákok)
  • egész napos színpadi produkciók, koncertek
  • Művészpark, ahol több tucat festő és rajzművész alkot egy időben a szemünk előtt
  • Kacsóh Pongrác: János Vitéz című daljátéka a kecskeméti Katona József Színház társulatának előadásában
  • bor és gasztronómiai utca
  • kézműves vásár, hagyományos termékekből
  • kiállítások, konferencia

Aktuális részletek: https://www.facebook.com/petofifesztival/


 

MEGÚJULT KISTÉRSÉGI CIVIL SZÖVETSÉG

A Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy a térségben bejegyzett civil szervezetek ernyőszervezeteként, a közösség erejéből előnyt kovácsolva, és arra építve segítse a civil szervezetek, különösen a tagszervezetei minél eredményesebb tevékenységét. Alapszabály szerinti fő küldetésünk a részvétel erősítése az Európai Unió integrációs folyamatában, a helyi önkormányzatokkal történő együtt működés keretében. Ennek érdekében összefogjuk a térség civil közösségeit, támogatjuk működésüket, képviseljük érdekeiket. A szövetség elkötelezett a hosszú távon életképes, közösségi érdekekre figyelő és értékeket képviselő, újszerű kapcsolat és gyakorlat megvalósítása mellett, annak érdekében, hogy a helyi demokráciában a civil szervezetek érdekérvényesítő képessége, társadalmi felelősségvállalása és tényleges részvétele erősödjön. Céljaink között szerepel a tagságunk további bővítése, viszont a tagság csak akként jelenthet vonzó perspektívát a potenciális tagszervezeteink számára, ha konkrét és meggyőző, a jelenlegi tagszervezeteink által is elismert tevékenységet végzünk. Ennek méltó elismeréseként és visszaigazolásaként tekintenénk az új tagszervezetekkel történő bővülést. 2017. évtől kezdődően új elnökséggel és új tevékenységi körökkel szeretnénk bővíteni a Szövetség tagjai számára nyújtott szolgáltatásaink körét is. Reményeink szerint a NEA szakmai pályázaton sikerül támogatást elnyerni többek között az évente megrendezésre kerülő közgyűlésre, melyre a tervek szerint májusban a gombolyagi táborban kerülne sor…


 

HIRDETMÉNY,

mellyel valószínűleg a mai modern (szerintünk sajnos rosszul) gondolkodók ellenszenvét fogjuk kivívni, akik nem akarják megkülönböztetni az állatot az embertől, csak hogy ez valami városi betegség lehet, mert vidéken is mindenhol vannak háziállatok, a maguk megfelelő helyén kezelve! A tábor emeleti hálóhelységébe nem mehetnek be az állatok, kint pedig elég intenzív vadmozgás van éjszaka, mely a jószágot fogja felizgatni! Lehet, hogy ezek után hihetetlen, pedig nagyon szeretjük az állatokat, de táborhelyünk elsősorban gyermekek elhelyezésére készült, ezért azt szeretnénk kérni, hogy ha valaki úgy rendezte be az életét, hogy nélkülözhetetlen egy állat számára, avagy nem tudja megoldani kedvence elhelyezését erre az időre, az legyen szíves maradjon otthon! Köszönjük a megértéseteket!


 

ÉVES MENETREND 2017

Alapvetően az egész évünk az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő BuSho Nemzetközi Rövidfilm fesztivál köré épül, de azért sok összetevője van a komplexumnak, melyet nem árt rendesen megtervezni. Április közepén megkezdődnek a szokásos tavaszi munkálatok a táborban, jelenleg kiegészülve az aktuális projektekkel: focipálya füvesítés, Kertrendezés, fajátszó, stég építés, sátor készítés, üvegház építés… és ami még belefér az időnkbe!
Az első hivatalos rendezvényünk idén május 26-28. között egy (Gyereknapi) Kistérségi Civil Víkend lesz, melyet egy kalocsai óvodáscsoport egynapos látogatása előz majd meg. Még a szűnidő megkezdése előtt azaz június 2-5.-ig a Pünkösdi hosszú hétvége következik, Bajnokok Ligája döntővel!

GOMBOLYAG TÁBOR TERVEZET 2017

  • ÁPRILIS 14-17. FELTÁMADUNK ÉS MEGKEZDŐDNEK A MELÓDIÁK
  • MÁJUS 26-28. KISTÉRSÉGI CIVIL VÍKEND
  • JÚNIUS 2-5. PÜNKÖSDI BAJNOKOK LIGÁJA DÖNTŐ
  • JÚNIUS 18-24: SZABAD
  • JÚNIUS 26-31: HAJÓSI ISKOLA TEMATIKUS TÁBOR
  • JÚLIUS 1-8: XI. GOMBUSHO ÖSSZBŰVÉSZETI WORKSHOP
  • JÚLIUS 9-15: ILLYÉS AKADÉMIA SZAKMAI GYAKORLAT
  • JÚLIUS 16-23: HUMAN RIGHTS CAMP --- YOUTH IN ACTION
  • JÚLIUS 23-29: NAGYSZÜLŐ-UNOKA TÁBOR
  • JÚLIUS 30-AUGUSZTUS 5: BIOGROUP SZÍV-LÉLEK TÁBOR
  • AUGUSZTUS 10-13: REJTELMES SEJTEK HETE
  • AUGUSZTUS 13-19: MÉHECSKÉK SE
  • AUGUSZTUS 20-26: SZABAD
  • AUGUSZTUS 29-SZEPTEMBER 3: 13. BUSHO
  • SZEPTEMBER 3: GOMBOLYAGI BÚCSÚ
  • SZEPTEMBER 30: GOMBOLYGÓ TELJESÍTMÉNYTÚRA
 
 
AKTUÁLIS TÁBOROK 1% FELAJÁNLÁS