2008-ban végre eljutott az Alapítvány odáig, hogy konkrétumokat valósítson meg az alapító okiratában meghatározott céljaiból, melyek között kiemelt helyet foglalt el a „táborok szervezése, lebonyolítása”. Ezek alapján és az elmúlt esztendők tapasztalataival felvértezve 2009-ben már több projekt került lebonyolításra:

Újra megrendeztük a GomBuSho filmes workshopot, ezúttal határontúli magyar fiatalok részvételével, szintén visszatérő vendégek voltak a BioGroup életmód táborozók, és első alkalommal jártak nálunk, de szándékaik szerint ezentúl állandó látogatóink lesznek a kalocsai Méhecskék Sport Egyesület ifjoncai.

2008. július 11. és 20. között első alkalommal került megrendezésre az életmódtábor a Szelídi-tó és Kalocsa között fekvő Gombolyagon, ahol a résztvevők egybehangzó véleménye szerint fantasztikus élménnyel gazdagodtak.

Ez a tábor nem egyszerű tábor volt… Volt eledel bőven, de nem csak a gyomornak. A szív és a szellem egyaránt táplálékot talált, méghozzá bőségest- a szeretet által. Tudással is jóllakhattunk, de egy fontossal leginkább: természeti lények vagyunk, csak szeretjük elfelejteni. De a rónaság, a gólyák, a tábortűz fénye a csillagok alatt tudatta, hova tartozunk, merre kellene mennünk, mi a harmonikus békés boldogság. Köszönjük.

Szécsiné Kerekes Ildikó, Budapest