„Légy Szíves, légy Színes!” kreatív önismereti tábor
  • Szeretnéd megtudni, hogy mi köze van a színeknek az érzelmeidhez?
  • Hogyan élnek ezek benned szervesen összekapcsolódva?
  • Mit tartalmaz, és milyen értéket hordoz belső világod fényes és árnyékos oldala?
  • Vajon mit jelent ember létünk szivárvány-természete?

Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a táborban, amely egy vidám, közös pihenést, és izgalmas belső kalandot is kínál számodra egyéni és csoportos, kreatív alkotómunkával, sok nevetéssel és játékkal.

Gyere, és éld meg Önmagad! Szeretettel várunk:
Szabó Sipos Barnabás, színművész, szín-művész
Petró Viktória, klinikai szakpszichológus

A Workshop időtartama:
2011. augusztus 14–21.
Jelentkezés határidő:
2011. július 30.
Résztvevők: maximum 20 fő
Részvételi díj: 39.900,– Ft/fő, ami tartalmazza a teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora), a szállás, a szakmai program, valamint az anyagok költségeit.

SZÍN–JÁTSZÓ–TÉR

„Ha az élet szivárványának minden színét magadba engeded, teljessé, Egy Egésszé válsz. Élő és valódi kapcsolatba kerülsz a Valósággal. Ennek a tábornak az a küldetése, hogy ezt az igazságot felismerve és befogadva, megpróbáljunk illúzióktól mentesen közelíteni önmagunk belső-külső világához, hogy ezáltal igaz és boldog életet élhessünk. Eszközként ehhez egy olyan csoportot hívunk életre, amely mozgósítja kreatív energiáinkat. Az alkotó fantáziád és intuitív bölcsességed mellett az agyad, szíved és kezed is nagy szerephez jut. Munkánk célja, hogy kreatív, önismereti és meditációs gyakorlatokon keresztül megtapasztald érzelmeid és a színek természetét, kapcsolatát. Fontos tudnod, hogy a tábor nem művészeti kurzus, sem pedig csoportos pszichoterápia!”

Témák: a színek keletkezése, keveredése, színfilozófiák, az alapérzelmek és a fényszínek összefüggései, ill. kölcsönhatása, fény- és árnyéktermészetünk, szín- és érzelempreferenciáink és -elutasításaink, színevolúció, kommunikációnk a színekkel és érzelmekkel, a 7-es szimbolikája.

RÉSZLETES TEMATIKA MEGTEKINTHETŐ ITT!

Jelentkezés

Petró Viktória és Szabó Sípos Barnabás

Petró Viktória, klinikai szakpszichológus (www.petroviki.hu)

Gyermekkorom óta szeretem az embereket, ösztönösen, szívből, együttérzéssel kapcsolódom hozzájuk. Mélyen hiszek a tehetségükben, a fejlődési képességükben, abban, hogy ha minőségi figyelmet kapnak, és úgy szeretik őket – és önmagukat –, ahogy az nekik jó, akkor kivirágoznak, megszépülnek, erejükhöz térnek, megtalálják, mi a dolguk itt, a Földön, és örömmel, hatékonyan csinálják azt.

Mindigis érdekelt az emberek öröme, bánata, a gondolataik, érzéseik, hogy mit és hogyan csinálnak, mitől boldogok vagy boldogtalanok, mitől színesek, és hogyan álcázzák a színtelenséget.

Egyértelmű volt már korán, hogy az emberek belső fejlődésének, testi-lelki-szellemi kiteljesedésének a segítése a dolgom.

2002-ben végeztem Debrecenben, ahol pszichológus- és pszichológiatanár-diplomát, majd később klinikai- és mentálhigiéniai felnőtt-szakpszichológus képzettséget is szereztem.

Dolgoztam Drogambulancián, pszichiátriai osztályon, mentálhigiés központban, tanítottam pszichológiát különböző felnőttképzésekben és főiskolán, bíráltam addiktológiai pályázatokat.

Jelenleg relaxációs önismereti csoportokat és egyéni konzultációkat tartok.

Szabó Sipos Barnabás, színművész, szín-művész (www.szabosipos.hu)

Hivatalos szakmám szerint színművész vagyok, emellett több évtizede festményeket készítek, így akár hanggal, akár csenddel dolgozom, mindig érzéseket és színeket közvetítek.

Sok tapasztalatot szereztem erről a területről is, de vezettem már zenekart, közösségi rádiót is, tanítottam rajzot, színjátszást, dramaturgiát, önismeretet, csatlakoztam számos olyan kezdeményezéshez, ami morális érzékenységre inspirált.

Az életem feladatai szorosan összekötnek az emberekkel.

A saját művészi eszközeimmel sokszor próbáltam segíteni másoknak is abban, miként kerüljék el a szenvedést, hogyan lehet elég bátor szívük mélyebben kapcsolódni önmagukhoz és egymáshoz, igaz és örömteli módon. Úgy tapasztaltam, hogy az önismeret és a művészi szemlélet egymást támogató használata hatékony út ehhez.