A SZELIDI KERÉKPÁROS

A Gombolyagról kőhajításnyira (persze nem mindegy, hogy ki a dobó mégse Kata) található Szelidi-tóról rendszeresen adunk hírt, legutóbb épp az augusztusi futóverseny kapcsán, melyen mi magunk is szállásadók lettünk, de évekkel ezelőtt zsebkamerás zenés videót is vágtunk hozzá nem csak jópofát. Most azonban az uniós finanszírozásból megépült tó körüli kerékpárút 1,1 km-rel történő bővítéséről olvashattunk nagy örömmel. Ez a szakasz a Dunapatajt a Szelidi-tóval összekötő, 3,5 km hosszú, meglévő kerékpárúthoz kapcsolódik, amelyet a projekt keretében fel is újítottak. Az új szakasz a Szelidi-tó partján lévő Szittyó téren kapcsolódik a meglévő kerékpárúthoz, és a Kékmoszat tanösvény útvonalát követi a tó körül, mielőtt befordulna az erdőbe, majd visszakanyarodna a régi kerékpárúthoz. A beruházás célja a környékbeli kerékpáros turizmus fellendítése, nyilatkozta Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere: "Az aktív turizmushoz kapcsolódó fejlesztések keretében új szakasszal bővítettük ki a Szelidi-tó kerékpárút-hálózatát, a régi kerékpárutat felújítottuk, és javítottuk a közbiztonságot azzal, hogy a kerékpárút mentén napenergiával működő lámpákat és kerékpárbarát projektelemeket állítottunk fel, valamint a kerékpáros turizmust támogató szolgáltatásokat hoztunk létre."

A két kerékpárút mellett pihenőhelyeket alakítottak ki asztalokkal, padokkal, kukákkal és biciklitárolókkal, ezenkívül pedig felállítottak egy információs pontot és különböző tájékoztató táblákat helyeztek ki. Létrehoztak egy kerékpárszervizt is, amelyben fékek, sebességváltók és biciklipumpák találhatók, a két kerékpárutat pedig napenergiával működő lámpákkal látták el. A kiaknázatlan turisztikai potenciálról, bármit is jelentsen mindez, további részletek az eredeti cikkben itt!

Az alábbi GALÉRIA (igazán elragadó): egy autentikus helyi kerékpáros felvételei, aki szemmel láthatóan kiváló fotós is és 2 évente jár hozzánk táborozni egy zümmögő társasággal! Nevében fellelhető az építőiparban használt raklap valamint a legendás brit uralkodó, ha jól emléxem Oroszlánszagú… Ki lehet ő? Szabad a gazda? A megfejtéseket a nyereményesőért majd a facebook poszt alatt várjuk!